Opening @migo Boras onder grote belangstelling media

Gepubliceerd op: 23-8-2012

Vanmorgen heeft demissionair minister Gerd Leers van Immigratie, Integratie en Asiel aan bezoek gebracht aan een controle Mobiel Toezicht Veiligheid waarbij @migoboras is ingezet.
 
Het bezoek vormt de start van een periode van vier weken met demonstraties van het camerasysteem aan het gezag, media, ketenpartners en overige opsporingsdiensten zowel nationaal als internationaal. Samen met CKMar beantwoordde de minister vragen van ruim 40 afgevaardigden van diverse media die bij deze gelegenheid waren uitgenodigd. Het programma vond plaats bij de brigade Brabant Noord/Limburg Noord in Venlo. Daar werd de minister om 09.30 uur ontvangen door CKMar Hans Leijtens (foto) Afbeelding verwijderden brigadecommandant majoor Martin Bos. Deze verzorgde vervolgens een briefing over de werking van @migoboras.

Het gezelschap bezocht daarna een zogenaamde 'regisseur' van de brigade die uitleg gaf over de mogelijkheid tot inzet van een Quick Alert (spoedeisende melding). Vervolgens verplaatste men zich naar de controlelocatie op de A67 waar de minister en CKMar vragen beantwoordden over het Mobiel Toezicht Veiligheid en @migoboras.

Minister Leers noemde daar de inzet van @migoboras door de marechaussee een voorbeeld voor Europa en sprak de verwachting uit dat andere Europese landen waarschijnlijk snel het Nederlands voorbeeld van grenstoezicht met camera's zullen volgen. Leers: ''Het systeem is ondersteunend voor het mobiel toezicht aan de grens. Daardoor kunnen we nog alerter signaleren waar situaties voorkomen die misbruik maken van de open grenzen, zoals bij mensenhandel en drugshandel.'' Ten tijde van het bezoek is één persoon naar aanleiding van de controle aangehouden.

De man had een drietal falsificaten bij zich waaronder een vals rijbewijs en vals indentiteitsbewijs. Een bezoek aan een statische opstelling van een Audi Q5 (die ingezet wordt voor @migoboras) op de brigade besloot vervolgens het programma. Brigadecommandant Martin Bos blikt tevreden terug op het bezoek: "We hebben de werking van de @migoboras als ondersteuning middel binnen ons MTV erg goed kunnen laten zien. Met deze bijeenkomst hebben we denk ik dan ook een einde kunnen maken aan de mythes rond @migoboras".

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief