Gezochte verdachte smokkel methamfetamine onderschept

Gepubliceerd op: 25-8-2012

De Koninklijke Marechaussee (brigade Oostgrens-Midden) heeft eergisteren in Arhem tijdens een treincontrole in het kader van mobiel toezicht veiligheid een vermoedelijk 36-jarige Somaliër aangehouden, die gezocht werd voor drugssmokkel.
 
MTV trein jul12De man werd al een tijdje gezocht door de recherche van de Marechaussee op Schiphol. Hij wordt verdacht van het (mede-)plegen van de smokkel van bolletjes met de drugs methamfetamine, waarvoor eerder op Schiphol twee personen werden aangehouden. Het tweetal wilde met de bolletjes die ze geslikt hadden op een vliegtuig naar Japan stappen. De bolletjes waren gevuld met methamfetamine, ook wel chrystal meth genoemd.
 
Medewerkers van de Marechaussee Zevenaar, die de treincontrole hebben uitgevoerd hebben de verdachte overgedragen aan de recherche van de KMar op Schiphol voor verder onderzoek. 

De Recherche onderzoekt, naast de betrokkenheid van de verdachte bij de smokkel wat zijn identiteit is, omdat hij mogelijk gebruik maakt van valse identiteitsgegevens.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief