Aanhoudingen na drugssmokkel 65 kilo cocaïne

Gepubliceerd op: 29-8-2012

Het CargoHarc team, een samenwerkingsverband van de Koninklijke Marechaussee, FIOD en de Douane ter bestrijding van drugssmokkel via Schiphol heeft in een onderzoek naar de invoer van ruim 65 kilogram cocaïne drie verdachten aangehouden en doorzoekingen in woningen verricht.

drugs cocaine pakketten aug 12Eind december 2011 werd door leden van het CargoHarc-team op Schiphol 65 kilogram cocaïne aangetroffen en in beslag genomen die was verstopt in een zending bloemen afkomstig uit Bogota, Colombia. Na aantreffen van de bloemenzending met cocaïne heeft dit team onder leiding van het Openbaar Ministerie Haarlem onderzoek verricht naar deze smokkel.

In het onderzoek van het CargoHarc-team zijn een 52 jarige man uit Badhoevedorp en twee mannen van 38 en 37 jaar uit Amsterdam aangehouden. De 37-jarige verdachte uit Amsterdam is werkzaam bij een bedrijf op de luchthaven Schiphol. Bij de doorzoekingen is een groot geldbedrag van bijna een half miljoen euro aangetroffen en in beslag genomen. Tevens zijn bij één van de verdachten twee vuurwapens en softdrugs gevonden.
 
Het CargoHarc-team zal verder onderzoek verrichten naar de aangehouden verdachten en hun betrokkenheid bij de cocaïnesmokkel.Het onderzoek vindt plaats onder leiding van het Openbaar Ministerie Haarlem, locatie Schiphol.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief