Grote integrale verkeerscontrole op A50

Gepubliceerd op: 26-9-2012

Op initiatief van de politievrijwilligers van de politiekorpsen Brabant-Noord en Zuid-Oost werd samen met partners als de Koninklijke Marechaussee en de Belastingdienst van zaterdagavond 21.00 t/m zondag 3.00 uur een grote verkeerscontrole gehouden op de A50.

Afbeelding verwijderdMaar liefst 17 bestuurders bleken te diep in het glaasje gekeken te hebben, kregen 19 bestuurders een bekeuring omdat ze hun rijbewijs niet konden tonen en inde de Belastingdienst bijna 40.000 euro.

Aangehouden
Er werden twee personen aangehouden. Een verdachte werd betrapt op het vervoeren van 72 (vermoedelijk) XTC-pillen, MDMA-gelijkend poeder en voor het bij zich hebben van een steekwapen. De tweede verdachte is een automobilist. Hij reed in een voertuig dat was gestolen. Vier personen kregen een boete voor het rijden zonder rijbewijs.
 
Gladde banden
Bij de verkeerscontrole werden ook voertuigen gecontroleerd op verlichting en andere technische zaken zoals gladde banden (4xpv) APK (2x), rijden zonder verzekering (3x) en rijden zonder kenteken (1x).

Geldboetes
Zes personen moesten nog openstaande geldboetes betalen met een totaal van 1.590 euro . Elf belastingschuldigen betaalden in totaal 33.994 euro aan de Belastingdienst, een van de externe partners die deelnam aan de controle. Aan de controle deden verder mee de teams Verkeershandhaving van de eerder genoemde politiekorpsen, het Openbaar Ministerie, de Vreemdelingenpolitie, de Koninklijke Marechaussee, Douane, Rijkswaterstaat en de RDW. In totaal ruim 100 medewerkers.
 
ANPR
In beide richtingen stond naast de snelweg tussen Son en Breugel en Sint-Oedenrode een ANPR opgesteld. De ANPR is een camera die is gekoppeld aan een computersysteem waarin kentekens zijn opgeslagen. Deze kentekens kunnen voor verschillende zaken voorkomen, zoals onder andere diefstal van een auto of een openstaande boete. Kentekens van passerende voertuigen worden gescand, opgeslagen en razend snel vergeleken met de kentekens die in de bestanden voorkomen.

In totaal zijn er 4500 voertuigen door de ANPR gecontroleerd, waarvan 104 zogeheten 'hits' opleverden op het gebied van bijvoorbeeld belastingschulden en/of openstaande geldboetes. In totaal zijn er op de controleplaats 1.336 voertuigen gecontroleerd en zijn er evenzoveel blaastesten afgenomen.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief