Fransman opgepakt tijdens MTV controle internationale trein

Gepubliceerd op: 26-9-2012

De Koninklijke Marechaussee heeft gisteren bij Arnhem een 40-jarige Fransman aangehouden op verdenking van drugssmokkel.
 
Bij een controle Mobiel Toezicht Veiligheid in de internationale trein werd de man op het traject Arnhem Utrecht gecontroleerd. Hij bleek een zakje met enkele bolletjes vermoedelijke cocaine bij zich te hebben. Afbeelding verwijderd

Omdat leden van het treinteam van de Marechaussee (brigade Oostgrens-Midden) het vermoeden hadden dat de man nog meer bolletjes in zijn lichaam zou hebben is hij overgebracht naar het cellencomplex op Schiphol, waar het rechercheteam drugsbestrijding kan faciliteren bij het onderzoek naar drugssmokkel.
 
De verdachte is in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt verder uitgevoerd door de brigade Oostgrens-Midden in samenwerking met het rechercheteam drugsbestrijding op Schiphol.
 
Het is vrij uniek dat tijdens een treincontrole bolletjes met cocaïne worden aangetroffen. Op luchthavens in Nederland zijn vorig jaar zo'n 1100 koeriers en slikkers van verdovende middelen aangehouden. De meesten op Schiphol, een aantal op Eindhoven Airport.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief