Aanhouding mensensmokkelaar en boetes door Marechaussee Limburg-Zuid

Gepubliceerd op: 4-10-2012

Marechaussees van de brigade Limburg-Zuid hebben op diverse locaties rond Maastricht tijdens controles in het kader van Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV) een mensensmokkelaar aangehouden en diverse verkeersovertreders beboet.

voertuig kmar logo en stripingBij een controle in de buurt van Eijsden werd een 23-jarige inwoner van het Belgische Maasmechelen, aangehouden als verdachte van mensensmokkel. De man reed in een auto met Belgisch kenteken waarin als passagier een 36-jarige Nigeriaan zat die illegaal in België verbleef. Tegen de smokkelaar is proces-verbaal opgemaakt en de illegaal is in vreemdelingenbewaring gesteld.

Een 27-jarige man uit Maastricht probeerde zich aan een controle bij Maastricht te onttrekken door weg te rennen. Marechaussees hebben de man te voet achtervolgd en aangetroffen in een tuin in het centrum van de stad. Hij is aangehouden en bleek nog twee openstaande verkeersboetes te hebben van € 264,- Voor het onttrekken aan de controle is hem een boete van € 300,- opgelegd. Nadat hij de geldbedragen had voldaan kon hij zijn weg vervolgen.

Tegen een 42-jarige Belg en een 27-jarige Hagenaar is proces-verbaal opgemaakt omdat zij beiden zonder geldig rijbewijs in een auto reden.  De Marechaussee brigade Limburg-Zuid handelt de diverse zaken af vanaf hun locaties in Maastricht en Heerlen.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief