Smokkelaar overleeft lekkend bolletje cocaine

Gepubliceerd op: 25-10-2012

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft een 22-jarige Nederlander aangehouden op verdenking van drugssmokkel.

Afbeelding verwijderdMarechaussees werden ter plaatse geroepen door een gezagvoerder van een net geland vliegtuig uit het Caribisch gebied omdat een man problemen zou hebben met zijn gezondheid en vreemd gedrag vertoonde. Na onderzoek van de KMar en ambulancepersoneel rees het vermoeden dat de man drugs in zijn lichaam zou vervoeren. Hierop werd de man met spoed naar het ziekenhuis vervoerd in verband met de mogelijke gezondheidsrisico's. Kort na aankomst in het ziekenhuis is de man geopereerd in verband met dreigend gevaar van intoxicatie.

Tijdens operatie bleek de man tientallen bollen met vloeibare cocaïne in zijn lichaam te hebben. Men vermoedt dat een bolletje lekte, waardoor de gezondheidsproblemen werden veroorzaakt.

De man is stabiel en onder ziekenhuisbewaking gesteld van de Marechaussee. De aangehouden Nederlander zal na herstel verder verhoord worden door het rechercheteam drugsbestrijding van de KMar.

De Marechaussee waarschuwde eerder, na het overlijden van een Nigeriaanse bolletjesslikker voor de gevaren die het inwendig vervoeren van drugs met zich meebrengt. Vooral vloeibare bollen kunnen bij lekkende exemplaren de dood ten gevolg hebben.

Door snel handelen van luchtvaartmedewerkers, ambulancepersoneel, marechaussees en ziekenhuispersoneel heeft deze bolletjesslikker het overleefd.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief