Douaniers aangehouden voor invoer drugs

Gepubliceerd op: 31-10-2012

Vijf verdachten zijn dinsdagochtend aangehouden op verdenking van de invoer van drugs op de luchthaven Schiphol, onder wie twee douaniers en een ex-douanier.
 
Afbeelding verwijderdDe Rijksrecherche startte een onderzoek op aanduiding van de Koninklijke Marechaussee (KMar) en op verzoek van de Douane, die aangaf te vermoeden dat haar personeel zich schuldig zou maken aan voormeld misdrijf. Bij de Rijksrecherche waren dergelijke signalen ook binnengekomen.

Aangezien het overheidspersoneel betreft is de Rijksrecherche de instantie die onafhankelijk opsporingsonderzoek verricht. Zij is daarbij ondersteund door de opsporingsdiensten van de KMar en de Belastingdienst (FIOD), die veel expertise hebben op de luchthaven. In samenwerking met het CargoHarc-team zijn verdovende middelen in beslag genomen.
 
De drie douaniers van 27, 48 en 41 jaar komen uit Almere, Amsterdam en Barendrecht, de twee  andere verdachten van 32 en 38 jaar uit Rotterdam en Schiedam. Het onderzoek wordt onder leiding van het Openbaar Ministerie Haarlem, locatie Schiphol, voortgezet.

Bron : om.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief