Nieuwe aanhouding onderzoek mensenhandel

Gepubliceerd op: 1-11-2012

De Koninklijke Marechaussee in Heerlen heeft gisteren in een onderzoek naar mensenhandel een nieuwe aanhouding verricht. De aangehouden verdachte is een 58-jarige man uit Kerkrade, die wordt verdacht van medeplichtigheid aan mensenhandel.
 
Eerder in het onderzoek (september 2012) werden twee mannen van respectievelijk 46 uit Landgraaf en 33 jaar uit Heerlen aangehouden in Kerkrade bij hun club, waar zij diverse vrouwen vermoedelijk te werk hadden gesteld in de prostitutie.voertuig kmar logo en striping
 
Rechercheurs hebben het vermoeden dat het tweetal de dames ertoe hebben gebracht hun seksuele diensten aan te bieden met de bedoeling ze uit te buiten. De dames waren onder meer afkomstig uit Hongarije en Roemenië.

Het onderzoek werd in juni opgestart onder leiding van het Openbaar Ministerie in Maastricht.Aan de actie die in september plaatsvond namen 65 medewerkers van de Koninklijke Marechaussee, Politie, gemeente Kerkrade en Openbaar Ministerie deel.
 
Er werden onder andere financiële rechercheurs, zedenrechercheurs en leden van Forensische opsporing van de Marechaussee en speurhonden van de Douane ingezet. Tijdens doorzoekingen onder leiding van de rechter-commissaris in panden in Kerkrade, Landgraaf, Eygelshoven en in Duitsland vonden rechercheurs duizenden euro’s, diverse hoeveelheden drugs en diverse verboden erotische stimuleringsmiddelen. Ook werden diverse kluizen, auto’s, gegevensdragers en administratie in beslag genomen.
 
In diverse panden werden vrouwen aangetroffen, die vermoedelijk werkzaam zijn in de prostitutie. Het onderzoeksteam van Marechaussee en Politie zal verder onderzoek doen naar de verdachten.De mogelijke slachtoffers van mensenhandel zijn opgevangen en verhoord door zedenrechercheurs.
 
Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief