Agentes in Kunduz slagen voor basisopleiding

Gepubliceerd op: 1-11-2012

De 1e klas van tien vrouwelijke agenten van de Afghaanse politie is gisteren geslaagd in Kunduz voor de basis politieopleiding.

kunduz diploma vrouw. agentenVrouwen werden wel eerder korter getraind, maar kregen nog niet eerder de 8-weekse opleiding. De opleiding voor de vrouwelijke Afghaanse agenten, werkzaam in Kunduz, werd gegeven door coaches van de Nederlandse politietrainingsmissie in Kunduz.

Civiel Vertegenwoordiger Simon van der Burg was aanwezig bij de certificaatuitreiking van de vrouwelijke agenten. “Dit is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling en professionalisering van de Afghan Uniformed Police”, aldus Van der Burg. Hij onderstreepte het belang dat Nederland hecht aan de positie van vrouwen binnen de Afghan Uniformed Police (AUP). De volgende vrouwelijke klas agenten begint op 10 november met hun training.

Ook kregen eerder deze week 56 agenten van de AUP een diploma uitgereikt voor het volgen van de aanvullende politietraining. Zij kwamen uit alle 4 de districten in de provincie Kunduz waar Nederland agenten traint en begeleidt.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief