Zwangere Nederlandse met vloeibare cocaïnebollen aangehouden

Gepubliceerd op: 1-11-2012

Gisteren is op Schiphol een aangehouden verdachte van drugssmokkel met spoed overgebracht naar een ziekenhuis, nadat ze bij medisch personeel verklaarde pijn in haar buik te hebben, mogelijk ten gevolge van bolletjes met vloeibare cocaïne die in haar lichaam zouden zitten.

De 19-jarige Nederlandse ontkende eerder tijdens verhoren door rechercheurs van de Marechaussee dat ze drugs bij zich had.  De vrouw zou halverwege haar zwangerschap zijn.Afbeelding verwijderd
 
Hierop is de vrouw met spoed overgebracht naar een ziekenhuis in de buurt.  De jonge vrouw verblijft daar nu en haar toestand is stabiel. Ze heeft inmiddels diverse bollen met vloeibare cocaïne geproduceerd.
 
Eerder deze week overleed een 20-jarige Nederlander in de Dominicaanse Republiek, nadat vermoedelijk een bolletje met cocaïne in zijn lichaam knapte.  Vorige week werd met spoed een drugsverdachte vervoerd van Schiphol naar een ziekenhuis in verband met een mogelijk lekkend bolletje. Die verdachte bevindt zich op dit moment nog in het ziekenhuis, onder toezicht van medisch personeel en KMar.
 
Vorige maand werkte de Marechaussee mee aan een item over drugssmokkel en de bestrijding daarvan bij het programma Spuiten&slikken van BNN.
 
De Marechaussee wijst nogmaals op de gevaren van deze vorm van drugssmokkel (slikken), met alle mogelijke gevaren van dien.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief