Gestolen auto in Polen teruggevonden

Gepubliceerd op: 3-11-2012

Vrijdagochtend werd door het Gemeenschappelijk Politieteam (GPT) van de Bundespolizei en de Poolse politie nabij de Duits-Poolse grens een Audi Q7 met Nederlands kenteken gecontroleerd. De bestuurder van de Audi Q7 probeerde de controle nog te ontwijken wat niet lukte.

Bij de controle van het voertuig werd vanuit Polen contact opgenomen met het Gemeenschappelijk GrensVoertuig gestolen 2 pers leden kmar Coördinatiecentrum (GGC) van Bundespolizei en Koninklijke Marechaussee te Gennep/Goch om informatie over het voertuig te krijgen. De Audi Q7 stond niet gesignaleerd in de Nederlandse systemen.

Door medewerkers van het GGC werd voor de zekerheid bij de eigenaar telefonisch navraag gedaan. De eigenaar bleek op dat moment onderweg te zijn naar de politie voor het doen van aangifte van diefstal van zijn voertuig. Hij had de diefstal net pas opgemerkt. De bestuurder van de auto, een 36 jarige Pool is aangehouden, de auto is inbeslaggenomen.
 
Het Gemeenschappelijk Grens Coördinatiecentrum wordt bemand door personeel van de Koninklijke Marechaussee en de Bundespolizei. Het centrum is vierentwintig uur per dag bezet. Een van de taken van het coördinatiecentrum is het uitwisselen van informatie tussen politie-eenheden in het grensgebied.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief