Tot zes jaar geëist tegen paspoorthandelaren

Gepubliceerd op: 4-11-2012

Het Openbaar  Ministerie (OM) heeft bij de rechtbank Rotterdam tot zes jaar gevangenisstraf geëist tegen zeven verdachten vanwege de handel in enkele honderden paspoorten. De officiële  documenten zijn vermoedelijk gebruikt bij het smokkelen van mensen uit Irak en Iran via  Turkije naar  West-Europa.Afbeelding verwijderd

De hoofdverdachte, een 57-jarige Irakees, is eerder ook al aangehouden met valse paspoorten en daarvoor veroordeeld. Hij vloog regelmatig met paspoorten naar Turkije en onderhield ook criminele contacten in België en Iran. "Het verhandelen van valse paspoorten was zijn dagelijks werk", aldus de officier van justitie bij het Landelijk Parket. "De verdachte heeft enkel oog gehad voor zijn eigen gewin."

De andere verdachten hielden zich bezig met het vervalsen van paspoorten en regelden de geldzaken, waaronder het witwassen van crimineel geld. De verhandelde paspoorten waren uit verschillende landen afkomstig. Ze doken, al dan niet aangepast,  op allerlei plekken in Europa op. In het onderzoek door de Koninklijke Marechaussee bleek dat mensen bereid waren duizenden euro's te betalen om gesmokkeld te worden.

De rechtbank Rotterdam doet op 6 december uitspraak.

Bron : om.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief