Twee verdachten aan op verdenking van witwassen

Gepubliceerd op: 16-11-2012

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft een 26-jarige Amerikaanse man aangehouden op verdenking van witwassen. Een tweede verdachte, die de man op de luchthaven had afgezet, is eveneens aangehouden op verdenking van witwassen. Bij haar aanhouding toonde ze een paspoort dat niet van haar bleek te zijn.

De marechaussee kwam de verdachten op het spoor doordat een beveiligingsmedewerker op de luchthavenAfbeelding verwijderd een groot geldbedrag bij de Amerikaan aantrof. Hierop alarmeerde de beveiligingsmedewerker de marechaussee. De man, die wilde uitreizen naar Spanje, bleek in totaal 16.000,- euro bij zich te hebben. Het geld zou afkomstig zijn van zijn zus die hem had weggebracht naar de luchthaven. Hierop is zijn zus, die zich nog op de luchthaven bevond, door marechaussees bevraagd. Beide verdachten konden geen aannemelijke verklaring geven hoe ze aan het geld waren gekomen en zijn daarom aangehouden op verdenking van witwassen.

Bij de bevraging van de vrouw toonde de verdachte een Brits paspoort dat niet van haar was. Naast het paspoort bleek ze ook in het bezit te zijn van een vals Brits rijbewijs. Marechaussees proberen de identiteit van de vrouw te achterhalen.

Het verdere onderzoek wordt uitgevoerd door de Brigade Politie & Beveiliging in samenwerking met rechercheurs van het Bureau Financiële Recherche van de Koninklijke Marechaussee, onder leiding van het Openbaar Ministerie Haarlem.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief