Koninklijke Marechaussee en ketenpartners controleren langs oostgrens

Gepubliceerd op: 24-11-2012

De Koninklijke Marechaussee heeft donderdagavond, van 16.00 tot 24.00 uur, deelgenomen aan een grootschalige controleactie aan de grens met Duitsland. Aan deze actie, die op initiatief van de Landespolizei Osnabrück plaatsvond, hebben naast de Marechaussee, ook ambtenaren van de Regiopolitie, KLPD, Landespolizei, Bundespolizei, Douane en Zoll deelgenomen.

De Koninklijke Marechaussee heeft met 153 medewerkers, verdeeld over de brigades Oostgrens-Noord, Oostgrens-Midden, Brabant-Noord/Limburg-Noord en Limburg-Zuid controles gehouden op diverse locaties. De brigades werden tijdens deze actie ondersteund door medewerkers van het expertisecentrum mensensmokkel mensenhandel (EMM), het expertisecentrum identiteitsfraude en documenten (ECID), het gemeenschappelijk grenscoördinatie centrum (GGC) en de hondengeleider met de Migratiecontrole hond Kyra.

Op snelweg A1 werden door marechaussees van brigade Oostgrens-Noord 370 voertuigen en 634 personenAfbeelding verwijderd gecontroleerd. Een Nederlandse vrouw is aangehouden omdat zij nog 70 dagen gevangenisstraf moest uitzitten wegens uitkeringsfraude. Er werd bijna 900 euro aan signaleringen geïnd en er is een auto in bewaring genomen omdat de eigenaar een openstaande boete van € 331,88 niet kon betalen. Van een automobilist die 70 kilometer per uur te hard reed is het rijbewijs ingevorderd. Er is een mes in beslag genomen en er zijn 14 bekeuringen opgemaakt voor diverse verkeersovertredingen.

Op een parkeerplaats bij Zevenaar langs de A12 heeft de Marechaussee van brigade Oostgrens-Midden 119 personen en 50 voertuigen gecontroleerd. Een 48 jarige man uit Spanje is aangehouden voor mensensmokkel omdat hij in zijn auto een persoon vervoerde die gebruikt maakte van een Nederlandse identiteitskaart en een Engels rijbewijs die niet van hem waren. Van een auto werd een tijdelijk kenteken in beslag genomen dat alleen geldig is in Duitsland. De auto is afgesleept. Er werd € 781, - aan boetes geïnd.

Op de A67 werden door Marechaussees van de brigade Brabant-Noord / Limburg-Noord 223 personen en 85 voertuigen gecontroleerd. Er werd € 954, - aan boetes geïnd. Een persoon is aangehouden omdat hij nog DNA moest afstaan. Er is een ploertendoder in beslag genomen en tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt. Door een gemeenschappelijke patrouille van KMar en Bundespolizei werd in Duitsland in een auto een persoon aangetroffen die een valse identiteitskaart en rijbewijs uit Slowakije gebruikte. Ook stond deze man als ongewenst vreemdeling voor Duitsland gesignaleerd.

De politie heeft een persoon betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 345 ug/l en heeft een transactiebedrag van € 350, - direct voldaan. Door de douane werd een motor in beslag genomen van een persoon die een belastingschuld niet kon betalen en van een Fransman werd € 10.000, in beslag genomen omdat hij niet kon aangeven hoe hij aan dit geld kwam. De Koninklijke Marechaussee stelt een onderzoek in naar witwassen.

Door de brigade Limburg-Zuid werden op de A76 bij Heerlen 119 personen en 73 voertuigen gecontroleerd. Drie vreemdelingen konden hun identiteit en nationaliteit niet aantonen. Zij hebben een aanzegging gekregen om Nederland te verlaten. Er is € 271, - aan openstaande boetes geïnd en er zijn bekeuringen uit gedeeld voor diverse verkeersovertredingen.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief