Defensiemedewerker aangehouden op verdenking van verduistering

Gepubliceerd op: 29-11-2012

De Koninklijke Marechaussee heeft een 35-jarige man uit 's-Heerenberg aangehouden op verdenking van verduistering. De man werkt als burgermedewerker bij Defensie.

Afbeelding verwijderdDe marechaussee kwam de man op het spoor naar aanleiding van binnengekomen informatie. Bij nader onderzoek bleek een groot aantal defensiegoederen verduisterd. Het gaat hierbij ondermeer om grote hoeveelheden motorolie, koelvloeistof, ruitensproeiervloeistof en andere garagebenodigdheden.

Een deel van de verduisterde goederen werden door de verdachte afgeleverd bij een garagebedrijf in Arnhem. De man wordt er ook van verdacht dat hij voor het transport gebruik heeft gemaakt van verschillende militaire voertuigen.

Bij een zoeking in een bedrijfspand in Arnhem werd een groot deel van de goederen teruggevonden. De 30-jarige eigenaar van het garagebedrijf is aangehouden op verdenking van heling.

Bij een zoeking in de woning van de burgermedewerker in 's-Heerenberg werd ook een groot aantal van Defensie afkomstige goederen aangetroffen. De waarde van de goederen wordt geschat op enkele tienduizenden euro’s.

De eigenaar van het garagebedrijf is na verhoor in vrijheidgesteld. De Marechaussee stelt, onder leiding van het Openbaar Ministerie in Arnhem, een verder onderzoek in naar de zaak.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief