MTV controle met ketenpartners bij Hazeldonk

Gepubliceerd op: 30-11-2012

De Koninklijke Marechaussee heeft woensdag een controle Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV) gedaan op rijksweg A16 bij grensovergang Hazeldonk. Naast Marechaussees van de brigade Scheldestromen deden ook de Douane en de Belastingdienst mee aan de actie.

Afbeelding verwijderdEr zijn 46 personenauto’s, vier touringcars en 96 personen gecontroleerd. Een 27 jarige Fransman is aangehouden omdat hij in het bezit was van een “jammer”. Dit is een apparaat dat gebruikt kan worden om mobieltelefoonverkeer te blokkeren en is verboden volgens de telecomwet. De Fransman was ook in het bezit van een zakje wit poeder dat verder onderzocht zal worden. De poeder en de “jammer” zijn in beslag genomen en de man is aangehouden. De Marechaussee zal verder onderzoek doen.

Van een 25 jarige man uit Italië is een identiteitskaart in beslag genomen omdat deze als gestolen gesignaleerd stond. Een derde persoon is aangehouden omdat hij gebruik maakte van een vals paspoort. Naar zijn identiteit zal door de Marechaussee verder onderzoek worden gedaan.

Door de Belastingdienst is ruim € 5000,- geïnd aan achterstallige betalingen. Er zijn vier auto’s in bewaring genomen en er is op zes auto’s beslag gelegd in verband met openstaande vorderingen van in totaal € 140.000.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief