Voorlaatste video Dagboek Kunduz

Gepubliceerd op: 10-12-2012

Telegraaf.nl presenteert vandaag deel 13 van de online videoserie over de huidige lichting Nederlandse diplomaten, militairen en politieagenten in Afghanistan: Dagboek Kunduz.

Afbeelding verwijderd
klik hier voor de video


De serie, die vrijdag wordt afgesloten, is door de militairen, politieagenten en diplomaten zelf gefilmd. Dagboek Kunduz geeft een realistisch beeld van het werk en het leven van de Nederlanders binnen de politie-trainingsmissie in Afghanistan.

Dit keer komt Niels aan het woord. Hij vertrok in mei dit jaar naar Kunduz. Hij was vastberaden om het beste uit de Afghaanse agenten te halen. Maar hij wist ook dat hij een vrouw achterliet die 3 maanden later ging bevallen. Niels miste de laatste echo en de vraag keerde telkens terug: ben ik op tijd terug in Nederland voor de bevalling?

Ook Ahmad stond deze missie tussen twee werelden. Hij keerde voor het eerst in 17 jaar terug naar zijn geboorteland Afghanistan. Deze keer als Nederlander. Hoe was de confrontatie met zijn verleden? Beide militairen dienden in Police Training Group-3, inmiddels is de vierde lichting aangetreden. Nederland is actief in Kunduz tot medio 2014, maar blijft ook daarna betrokken bij Afghanistan.

Bron : telegraaf.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief