Verkeers Ongevallen Analyse Koninklijke Marechaussee

Gepubliceerd op: 31-12-2012

De Verkeers Ongevallen Analyse of VOA is een afdeling van de Politie en Koninklijke Marechaussee die de oorzaak en toedracht onderzoekt van ernstige verkeersongevallen. Dit zijn ongevallen met zwaar letsel en of dodelijke afloop.

Voor ongevallenanalyse hebben de VOA-teams gecertificeerde specialisten die forensisch ongevallen-onderzoek uitvoeren. Zij beschikken daarvoor over specifieke middelen om het ongeval te onderzoeken. Om later goed onderzoek te kunnen doen naar de oorzaak en toedracht wordt op de plaats ongeval relevante informatie vastgelegd. Het gaat hierbij onder andere om remsporen, krassporen, voertuig- en slachtofferposities.

voertuig VOA dec 12

De VOA van de Marechaussee beschikt over een tweetal Mercedes sprinters 519 CDI, waarbij werd gekozen voor een vierwiel aangedreven voertuig vanwege incidenten op vaak slecht toegankelijke terreinen. Met een hydraulische uitschuifbare mast wordt de camera boven het dak geschoven. Deze mast kan de camera 360 graden draaien en voorziet van licht met behulp van vier grote lampen.

Klik hier voor meer foto's van de VOA voertuigen.

Bron : SMC/Wikipedia
Foto : Mark Olthof (KMar)

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief