Man met gestolen voertuig aangehouden na achtervolging

Gepubliceerd op: 23-12-2012

De Koninklijke Marechaussee heeft gistermiddag tussen Glane en Overdinkel, in de gemeente Losser, een nog onbekende man aangehouden op verdenking van onder andere poging doodslag en het onttrekken aan zijn aanhouding.
 
Tijdens een controle Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV) op de A1,Afbeelding verwijderd ter hoogte van Oldenzaal Zuid, wilde de marechaussee de bestuurder van een voertuig controleren. Het voertuig, voorzien van een Litouws kenteken, stopte eerst, maar reed ineens met hoge snelheid weg. De marechaussee heeft hierop de achtervolging ingezet en is hierbij geassisteerd door het Team Losser van de Politie Twente en het Grensoverschrijdende Politie Team (GPT).
 
De achtervolging leidde over de grens naar Duitsland weer Nederland in. Nadat de verdachte met zijn voertuig een politievoertuig had geramd, kon hij uiteindelijk worden aangehouden. Het voertuig bleek gisteren gestolen te zijn in Duitsland. Op dit moment vindt er een sporenonderzoek aan het voertuig plaats.

Marechaussees van de Brigade Oostgrens Noord doen verder onderzoek naar de identiteit van de verdachte en het gestolen voertuig onder leiding van het Openbaar Ministerie.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief