Marechaussee houdt mensensmokkelaars aan

Gepubliceerd op: 28-12-2012

De Koninklijke Marechaussee, Team Migratie Criminaliteit (TMC) Schiphol, heeft een vijftal aanhoudingen verricht in verband met mensensmokkel.

Afbeelding verwijderdDe mensensmokkel werd georganiseerd vanuit Amsterdam en Diemen en betrof de smokkel van een tweetal personen afkomstig uit Oeganda. Vanuit Kampala in Oeganda vroegen zij visa aan om landen in Europa te bezoeken. Deze visa werden onder valse voorwendselen verkregen bij ambassades aldaar.
 
Door Marechaussees van het Team Migratie Criminaliteit werd tijdens observaties vastgesteld dat deze personen vanuit omliggende Schengenlanden via de luchthaven Schiphol ons land binnenkwamen. Nadat zij op Schiphol waren aangekomen werden zij opgehaald en ondergebracht op adressen in Amsterdam Zuidoost en Diemen. Hier verbleven zij een aantal maanden om zich voor te bereiden op een acceptabel asielverhaal voor de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND) teneinde een vergunning tot verblijf voor Nederland te verkrijgen.

Tijdens het onderzoek, dat onder leiding van het openbaar ministerie te Haarlem werd uitgevoerd, heeft de Koninklijke Marechaussee nauw samengewerkt met de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) en het Centraal Orgaan Opvang asielzoekers (COA).

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief