CKMar op bezoek in Kunduz

Gepubliceerd op: 29-12-2012

Kerst in Kunduz. Het werk gaat gewoon door, maar Commandant Koninklijke Marechaussee luitenant-generaal Hans Leijtens kwam bij de militairen op bezoek om te tonen dat er ook in deze periode aan ze wordt gedacht.

Afbeelding verwijderdLeijtens kwam elke rotatie wel een keer langs, maar niet eerder tijdens een Kerst. Tijdens zijn vierde bezoek constateerde hij opnieuw dat er vooruitgang is geboekt. Niet alleen door te luisteren naar verhalen van politietrainers over hun contacten met de Afghanen, ook door het enthousiasme waarop men vertelt. “En ik spreek niet alleen met militairen van de marechaussee, maar met mannen en vrouwen van alle krijgsmachtdelen”, licht Leijtens toe. Hij was in Afghanistan samen met zijn collega en ranggenoot van de luchtmacht, luitenant-generaal Sander Schnitger, plaatsvervangend commandant Duits-Nederlands legerkorps generaal-majoor Michiel van der Laan en Hans Nieuwstraten, directeur bij politie Haaglanden.
 
Er werd niet alleen gesproken met militairen van de politietrainingsgroep in Kunduz. Ook woonde Leijtens een kerkdienst bij in Mazar-e-Sharif, de locatie waarvandaan eigen F-16's de missie desgewenst ondersteunen. Verder werd op de Nederlandse ambassade gesproken met personeel op uitzending in Kabul en werd een bezoek gebracht aan het Forward Support Element Mirage in de Verenigde Arabische Emiraten vanwaar goederen en personeel naar en van Afghanistan worden gevlogen.
 
Nederland traint inmiddels ruim een jaar de Afghaanse civiele politie in Noord-Afghanistan.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief