PTG stelt zich voor in Imam Shahib

Gepubliceerd op: 4-1-2013

De Police Training Group-3 (PTG-3) heeft onlangs tijdens een shura in Imam Shahib uitleg gegeven over het werk van de Nederlanders. Imam Shahib is het vierde district in de provincie Kunduz waar de PTG politieagenten opleidt, traint en begeleidt.

Afbeelding verwijderdEen shura is een bijeenkomst van sleutelfiguren, geestelijken en dorpsoudsten in een district. De PTG organiseerde zo'n vergadering eind september zelf en nodigde de 120 aanwezigen ook zelf uit. Kolonel Jarst de Jong, commandant PTG-3, praatte ze namens al zijn collega's bij over wat de Nederlanders doen en niet doen in het district. "We zijn hier niet om te vechten", benadrukte De Jong. "We zijn hier op uitnodiging van de Afghaanse regering om te helpen bij de opleiding en training van de politie en bij het versterken van de rechtsstaat en justitiële keten".

De marechaussees en mariniers van de PTG zijn eind augustus aan de slag gegaan in Imam Shahib, een district twee uur rijden ten noorden van Kunduz-Stad. Vanwege de afstand overnachten de Polke Operational Mentoring and Liaison Teams (POMLT) enkele dagen per week op een politiekamp in de districtshoofdstad.

Bron : KMar magazine

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief