Oproep namens Cdt District KMar Schiphol

Gepubliceerd op: 5-1-2013

In opdracht van Commandant District KMar Schiphol, brigade-generaal Harry van den Brink, is Harry C. de Jong in samenwerking met een historicus van het NIMH, drs. Frank Bethlehem, een boek aan het samenstellen over de huisvesting van de Koninklijke Marechaussee op en nabij de luchthaven Schiphol.

Afbeelding verwijderd

Het boek wordt uitgegeven in de tweede helft van 2013 ter gelegenheid van de opening van de nieuwbouw KMar op Schiphol, de Prinses Maxima kazerne. Het boek beschrijft de periode 1946 tot heden.

Voor het boek zijn de coauteurs op zoek naar foto’s van diverse locaties in de omgeving van Schiphol, zoals Nieuwe Meer, Badhoevedorp, Schiphol Oost (periode 1946-1967), districtsgarage, opleidingscentrum Leijduin, ex RP locatie aan de Havenmeesterweg, Evertsekliniek, Terminal Schiphol (vanaf 1967).

Alles wat met huisvesting, werkruimte, balie paspoortcontrole te maken heeft is welkom. Ook verhalen en belevenissen van personeel dat destijds dienst heeft gedaan op de brigade Schiphol en later het district KMar Luchtvaart zijn welkom.

In verband met het voorgaande de oproep aan lezers en oud-collega’s die bruikbaar materiaal in het bezit hebben om te reageren.

Reacties kunnen worden gezonden naar het e-mailadres van Harry de Jong,
met cc aan het Museum der Koninklijke Marechaussee.

De heren de Jong en Bethlehem, alsmede het Marechausseemuseum zijn u bij voorbaat erkentelijk.

SMC

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief