Opnieuw aanhoudingen na qat-vangsten in Hoek van Holland

Gepubliceerd op: 13-1-2013

De Koninklijke Marechaussee heeft vier personen aangehouden in Hoek van Holland op verdenking van overtreding van de Opiumwet.

Eerder deze week werden bij de grensbewakingspost van de Marechaussee ook al twee verdachten aangehouden voor de invoer van het sinds 5 januari strafbaar gestelde verdovende middel.
 
Afbeelding verwijderdDe Marechaussee (brigade Zuid-Holland) controleerden twee mannen (45 en 24, Somalische nationaliteit) die na controle een grote hoeveelheid dozen en koffers in hun auto hadden met daarin meer dan 700 planten qat. Hierop zijn de mannen aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
 
Later gisteravond werden door de KMar twee vrouwen gecontroleerd, die bij de ingang van het ferryterrein in Hoek van Holland stonden en niet duidelijk waren over hun aanwezigheid bij het terrein. Na verder onderzoek bleek dat de vrouwen een auto stonden op te wachten die aan boord van een ferry, komende uit Engeland zou staan. In die auto werd een grote hoeveelheid qat aangetroffen die mogelijk door de vrouwen verder vervoerd moest worden. Beide vrouwen (22 jaar uit Amsterdam en 23 jaar uit Hoofddorp) zijn aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar de brigade van de Marechaussee op luchthaven Rotterdam the Hague Airport.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief