Megazending met qat ontdekt in vliegtuig Schiphol

Gepubliceerd op: 16-1-2013

Het drugsbestrijdingsteam van Marechaussee, FIOD en Douane, dat zich op Schiphol richt op drugssmokkel via vracht, heeft afgelopen week een grote zending van 650 kilo Qat onderschept.

Na een douanecontrole van de vracht van een buitenlandse luchtvaartmaatschappij werd het sinds 5 januari 2012 strafbaar gestelde middel onderschept en in beslag genomen door het CargoHarc-team.drugs qat jan 13

Recent werden ook al diverse zendingen onderschept door de Marechaussee in Hoek van Holland. Hiervoor werden in totaal vijf personen aangehouden.

De recherche vermoedt dat grote organisaties de afgelopen weken nog snel grote partijen hebben verscheept naar Nederland, in anticipatie op het Nederlandse verbod.

In alle briefings van de Marechaussee, die zowel op luchthavens, in zeehavens als in de voormalige grensgebieden met Duitsland en België opsporing doen naar onder meer smokkel wordt rekening gehouden met mogelijk nieuwe transporten.

'We werken informatie gestuurd en analyseren wat we tegen komen. Als we zien dat bepaalde smokkelroutes of methoden worden toegepast, reageren we daarop', aldus een woordvoerder.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief