Gezochte en veroordeelde personen gepakt bij paspoortcontroles

Gepubliceerd op: 18-1-2013

De Koninklijke Marechaussee heeft de afgelopen week op Schiphol diverse aanhoudingen verricht van door Justitie gezochte en veroordeelde personen, wanbetalers en reizigers die met een vals of vervalst paspoort reisden.

Afbeelding verwijderdIn totaal liepen twintig mensen tegen de lamp bij paspoortcontroles. Die reizigers moesten gezamenlijk nog zo’n 11.000 euro aan boetes betalen. Negen personen konden niet betalen en moesten worden overgebracht naar een huis van bewaring als vervangende hechtenis of in afwachting van uiteindelijke betaling.
 
Grensbewakers pakten elf personen op die gezocht werden door Justitie in verband met lopende onderzoeken of eerdere veroordelingen.

Na paspoortcontroles bleken een tiental personen te reizen met valse of vervalste paspoorten. Grensbewakers brengen bij twijfel van een reisdocument het paspoort of de identiteitskaart naar falsificatenexperts van de Marechaussee op Schiphol voor een gedetailleerd onderzoek. Na vaststelling van vervalsing van het document of vaststelling dat iemand reist op het document van een ander (zogenaamde look-a-like fraude) wordt de reiziger aangehouden voor verder onderzoek.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief