Voortvluchtige drugsdelinquent aangehouden

Gepubliceerd op: 1-6-2013

De Koninklijke Marechaussee (brigade Scheldestromen) heeft tijdens een mobiele veiligheidscontrole een vermoedelijke Albanees aangehouden op verdenking van onder meer paspoortfraude.

Afbeelding verwijderdDe man liep tegen de lamp bij de MTV-controle, toen marechaussees constateerden dat zowel zijn Griekse paspoort, Griekse rijbewijs als Griekse identiteitskaart vals bleken te zijn.

Nader onderzoek wees uit dat de man in internationale opsporingssystemen voorkwam omdat hij nog gezocht werd voor een veroordeling na drugssmokkel. De man gaf in eerste instantie een andere naam op, maar marechaussees kwamen na contact met Italiaanse autoriteiten erachter dat de man gezocht werd door Italië.

De verdachte zal worden overgedragen aan het gerechtshof in Amsterdam die zich over een mogelijke overlevering zal buigen.

De Brigade Scheldestromen bestaat uit de locaties Hoogerheide en Terneuzen en de posten Vlissingen en Roosendaal. De brigade houdt zich bezig met de taakvelden Grensbewaking (GB), Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV) en Algemene Politiedienst ten behoeve van de Krijgsmacht.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief