Marechaussee onderschept bolletjesslikker in internationale trein

Gepubliceerd op: 24-1-2013

De Koninklijke Marechaussee heeft maandagavond in de internationale trein een 32-jarige man aangehouden op verdenking van drugssmokkel.

Bij een controle Mobiel Toezicht Veiligheid in de internationale trein op het traject Arnhem-Utrecht werd de man, in samenwerking met de Bundespolizei, gecontroleerd. De man kon door een oplettende treinreiziger als eigenaar van onbeheerde bagage worden aangemerkt. Tijdens de controle die volgde toonde de man eenAfbeelding verwijderd Grieks paspoort. Hierbij werd duidelijk dat de man de dag ervoor met het vliegtuig vanuit de Dominicaanse republiek was gekomen. Omdat leden van het treinteam van de marechaussee het vermoeden kregen dat de man drugsbolletjes had geslikt werd de man aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet.

Het treinteam van de marechaussee heeft de verdachte overgebracht naar het cellencomplex op Schiphol, waar de recherche van de marechaussee kan faciliteren bij het onderzoek naar de drugssmokkel. De verdachte verklaarde op Schiphol dat hij bolletjes met cocaïne had geslikt. De verdachte is in verzekering gesteld en heeft inmiddels 74 bolletjes met vermoedelijke cocaïne geproduceerd.

Het onderzoek wordt verder uitgevoerd door de Brigade Oostgrens-Midden in samenwerking met de Afdeling Eerstelijns Drugsbestrijding op Schiphol.

Het is vrij uniek dat tijdens een treincontrole verdachten met slikkersbollen worden aangetroffen. Eind vorig jaar werd een 40-jarige Fransman met bolletjes aangehouden in de trein.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief