Gezochte personen en taxironselaars onderschept op Schiphol

Gepubliceerd op: 27-1-2013

De Koninklijke Marechaussee heeft deze week vijftien personen opgepakt bij de paspoortcontrole nadat bleek dat ze gezocht werden door Nederlandse of Internationale Justitie.
 
Tijdens diverse controles, die de KMar op Schiphol statisch (paspoortbalies) als dynamisch (aan de gate) uitvoert liepen de gezochte en veroordeelde personen tegen de lamp.
 camera monitoren jan13
Ook had een aantal personen nog boetes open staan variërend van honderd euro tot een paar duizend euro. De boetes, vaak onherroepelijk (verplichting tot betalen) resulteerden voor sommigen in overbrenging naar een huis van bewaring omdat ze niet konden betalen.
 
Diverse personen bleken gezocht te worden door opsporingsdiensten en Justitie.  Voor wat betreft de internationaal gesignaleerden heeft de Marechaussee ze overgedragen aan het OM, de nationaal gesignaleerden zijn overgedragen aan andere politiekorpsen.
 
Marechaussees belast met de politietaken op de luchthaven hielden de afgelopen week acht taxironselaars aan tijdens surveillances in uniform en burger. In een algemene plaatselijke verordening van de gemeente Haarlemmermeer staat vermeld dat alleen taxi's die een vergunning hebben op Schiphol daar hun taxidiensten aan mogen bieden. Dit heeft geleid tot een flinke stijging van aangehouden ronselaars door de Marechaussee.
 
De Marechaussee verricht op Schiphol de grensbewaking, politietaken, recherchetaken en vreemdelingentaken. Alle inzet wordt mede gestuurd vanuit de Schiphol meldkamer van de KMar, onder meer uitgerust met een uitgebreid camerasysteem om te waken over de veiligheid op de luchthaven.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief