Verdachten overtreding wapenwetgeving aangehouden

Gepubliceerd op: 28-1-2013

De Koninklijke Marechaussee heeft een 64-jarige man uit Haarlemmermeer aangehouden op verdenking van overtreding van de Wet wapens en munitie.

voertuig kmar logo en stripingBij aankomst in Nederland werd de verdachte door de Douane gecontroleerd, waarbij onder andere antieke vuurwapens werden aangetroffen.

De marechaussee werd verzocht ter plaatse te komen om de wapens te onderzoeken. Bij dit onderzoek werden onder andere onderdelen van vuurwapens en munitie aangetroffen die strafbaar zijn gesteld in de Wet wapens en munitie. Omdat de verdachte geen verlof (vergunning) had voor alle goederen werd de verdachte aangehouden op verdenking van overtreding van de Wet wapens en munitie.

Hierop heeft er een onderzoek in de woning van de verdachte plaatsgevonden, waarbij naast twee vuurwapens onder andere slagpijpjes en –hoedjes werden aangetroffen. In de woning waren een 45e-jarige en 19e-jarige vrouw aanwezig, die op last van de Officier van Justitie zijn aangehouden. De man is in verzekering gesteld de vrouwen worden gehoord. Alle strafbare goederen zijn in beslaggenomen.

Rechercheurs van de marechaussee (Team Vervolgonderzoeken) hebben de zaak in onderzoek, onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief