Hennepacties in Zeeland en West-Brabant

Gepubliceerd op: 29-1-2013

Onder regie van de Taskforce aanpak georganiseerde criminaliteit zijn dinsdag 22 januari 2013 op acht locaties in de politie-eenheid Zeeland - West-Brabant hennepkwekerijen en een hennepdrogerij aangetroffen.

Daarnaast zijn twee auto’s, vier televisies en 1.500 euro aan contact geld direct in beslag genomen.

Speciale hennepteams
Terwijl de hennepteams van de politie-eenheid Oost-Brabant gisteren de handen vol hadden aan de grootschalige actie op het woonwagenkamp aan de Brestlaan in Eindhoven, bezochten drie hennepteams van de eenheid Zeeland - West-Brabant in totaal negen locaties in West-Brabant. De grootste kwekerij was in Breda. Daar trof het hennepteam in één pand vier ruimtes aan waar in totaal 842 hennepplanten stonden. In het pand is geen verdachte aangetroffen, maar de politie sluit een latere aanhouding niet uit. Omdat er sprake was van illegaal aftappen van elektriciteit heeft netbeheerder Enexis de stroom afgesloten.

17 kilo hennep, 5 arrestaties en inbeslagname auto’s en TV'sAfbeelding verwijderd
In totaal zijn tijdens de provinciale hennepactiedag in Hoeven, Klundert, Dinteloord, Etten-Leur, Breda en Tilburg acht hennepkwekerijen ontmanteld en een hennepdrogerij met 17 kilo hennep (straatwaarde circa 55.000 euro) aangetroffen. Daarnaast zijn vier mensen aangehouden, waarvan een man voor langere tijd is vastgezet omdat hij nog 42 dagen hechtenis had openstaan. Verder is er beslag gelegd op twee auto’s, vier televisies en een contact geldbedrag van € 1.500,-. Dat gebeurde om mogelijk crimineel verkregen winst af te nemen van de verdachten. Tot slot zal de netbeheerder aangifte doen van stroomdiefstal en de geleden schade factureren, omdat bij nagenoeg iedere woning diefstal van stroom is geconstateerd.

Taskforce B5
In de Taskforce aanpak georganiseerde criminaliteit werken het ministerie van Veiligheid en Justitie, de vijf grootste steden in Brabant, het Openbaar Ministerie, de nationale recherche, de Belastingdienst, de Koninklijke Marechaussee en de drie Brabantse politiekorpsen nauw samen om de georganiseerde criminaliteit in Brabant terug te dringen. De Taskforce B5 staat voor een geïntegreerde aanpak van de georganiseerde criminaliteit door Strafrechtelijke, Bestuursrechtelijk en Fiscale handhaving, het ontmantelen van criminele samenwerkingsverbanden, het zicht krijgen op achterliggende gelegenheidsstructuren en het tegengaan van de verweving van de onder- en bovenwereld.

Bron : politie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief