Diverse aanhoudingen Schiphol

Gepubliceerd op: 3-2-2013

De Brigade Grensbewaking van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft deze week diverse aanhoudingen verricht van personen die gezocht werden voor onder meer onttrekking aan het ouderlijk gezag, bedreiging, mishandeling en overtreding Opiumwet.
 
Afbeelding verwijderdMarechaussees controleerden aan de gate een vlucht uit Israël, waarop mogelijk een vrouw zou zitten die haar elfjarig kind van het ouderlijk gezag had onttrokken. Tijdens die controle werd het tweetal aangetroffen en kon de moeder, die het kind onwettig meegenomen zou hebben aangehouden worden. De zaak wordt verder onderzocht door regiopolitie.
 
Tijdens diverse paspoortcontroles onderschepten grensbewakers verdachten die door Justitie werden gezocht voor onder meer mishandeling, bedreiging en overtreding van de Opiumwet.
 
Ook liep een aantal wanbetalers tegen de lamp die hun reis niet konden vervolgen vanwege onherroepelijke vonnissen. Een aantal had meer dan 1000 euro aan openstaande boetes. Falsificatenexperts constateerden bij door grensbewakers aangeleverde verdachten diverse vervalsingen van paspoorten, verblijfsvergunningen en visa. Verdachten uit Colombia, Syrië, Gambia, Nigeria, Pakistan en China zitten vast voor verder onderzoek.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief