Marechaussee treft 24 kilo hasj aan in verborgen ruimte auto

Gepubliceerd op: 6-2-2013

De Koninklijke Marechaussee (brigade Scheldestromen) heeft gisteren op de A16 bij Hazeldonk (Breda) twee mannen aangehouden op verdenking van drugssmokkel.

Afbeelding verwijderdDe mannen van 30 en 38 jaar uit Leidschendam en Rotterdam werden gecontroleerd in het kader van mobiel toezicht veiligheid. Nadat bleek dat identiteit, nationaliteit en verblijfsrechtelijke status niet kon worden vastgesteld van beide mannen voerden medewerkers van de Marechaussee (KMar) een controle uit op het tweetal en hun auto.
 
Marechaussees zagen dat de kofferbak afwijkende afmetingen had en constateerden dat achter een luik een verborgen ruimte zat. Daar troffen ze tassen vol met pakketten aan, naar later bleek, na onderzoek van Forensische Opsporing van de KMar gevuld met meer dan 24 kilo hasj.
 
Beide mannen zijn aangehouden voor verder onderzoek door rechercheurs van de Marechaussee in Hoogerheide, op het buro van de KMar in regio West-Brabant en Zeeland.
 
De Marechaussee voert regelmatig controles uit in de voormalige grensgebieden met Belgie en Duitsland. Deze MTV-controles (mobiel toezicht veiligheid) zijn erop gericht grensoverschrijdende criminaliteit zoals mensensmokkel en mensenhandel tegen te gaan. Daarnaast wordt gekeken naar overtredingen van de Opiumwet, Wet Wapens en Munitie, identiteitsfraude en worden mogelijke openstaande boetes of andere signaleringen afgehandeld.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief