Politietrainers aan het werk in Zuid-Soedan

Gepubliceerd op: 7-2-2013

Nederlandse instructeurs geven een basistraining onderzoeksvaardigheden in Bor, de hoofdstad van de staat Jonglei in Zuid-Soedan. Dat gebeurde in samenwerking met het met Nederlands ontwikkelingsgeld gesteunde Safety and Access to Justice-project.
 
Afbeelding verwijderdDagelijks werd er aan vijftien tot twintig Zuid-Soedanese politieagenten en rechercheurs lesgegeven in basisvaardigheden als rechercheren en strafrechtelijke onderzoeken. De Engelstalige les werd door een bereidwillige student vertaald. Er bleek veel kennis aanwezig bij de cursisten. De training werd afgesloten met een officiële certificaatuitreiking.
 
Nederland draagt sinds maart 2012 bij aan de United Nations Mission in South Sudan (UNMISS). Naast drie burgermedewerkers die via het Ministerie van Buitenlandse Zaken zijn uitgezonden, bestaat de bijdrage uit militairen en politie-instructeurs. Zeven stafofficieren zijn op het hoofdkwartier in de Zuid-Soedanese hoofdstad Juba geplaatst.

Zeventien leden van de Koninklijke Marechaussee en politie-instructeurs zijn aan het werk bij de politieafdeling van de missie UNPOL. Allen werken verspreid over Zuid-Soedan, net als twee Nederlandse liaison-officieren die de contacten tussen het Zuid-Soedanese leger en de missie onderhouden.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief