Opening jubileumexpositie ‘150 jaar Bronbeek’

Gepubliceerd op: 12-2-2013

Op 19 februari 2013 opent in Museum Bronbeek de expositie ‘150 jaar Bronbeek. Wonen tussen trofeeën‘. Aanleiding is de 150e verjaardag van het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek op 19 februari.

Afbeelding verwijderdBronbeek is sinds 1863 een tehuis voor veteranen met daarin een museum. De expositie brengt het tehuis en zijn kleurrijke bewoners in die anderhalve eeuw tot leven.

Voorts komt onder meer het ontstaan en de ontwikkeling van de museale collectie aan de orde. Verder kan de bezoeker in de expositie nader kennismaken met vijftien bewoners: een uit elk decennium sinds de stichting in 1863. Daarbij worden hun achtergrond en militaire loopbaan, maar vooral ook hun dagelijks leven op Bronbeek duidelijk.

Ook zijn onder meer oude foto’s, historische filmbeelden en veel voorwerpen uit de museale collectie te zien.
 
De expositie is opgesteld in de gangen waar de vaandels en trofeeën van het Koninklijk Nederlands Indisch Leger (KNIL) hun plek hadden. De expositie wordt officieel geopend op 19 februari en loopt tot en met 31 december 2013. Parallel is buiten op het landgoed Bronbeek vanaf 6 april de expositie ‘Bronbekers in beeld’ te zien, waarin Bronbekers uit het verleden door Gelderse kunstenaars in kunst worden verbeeld.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief