Controlegebied en grensbewaking KMar Noord-Holland

Gepubliceerd op: 12-2-2013

Eerder deze week werd een vermoedelijk Albanees met een vals reisdocument door de Koninklijke Marechaussee aangehouden bij een grenscontrole in IJmuiden. De man wilde uitreizen naar Engeland met de ferry toen marechaussees hem aan een paspoortcontrole onderwierpen. 

IJmuiden behoort tot de brigade Noord-Holland. Deze brigade bestaat uit de hoofdlocaties Den Helder en IJmuiden. Het controlegebied van de brigade loopt van het noordelijkste punt van Texel tot aan Hilversum.
 
Afbeelding verwijderdDe locatie IJmuiden is in het akkoord van Schengen een buitengrens doorlaatpost, belast met de persoonscontrole. De (maritieme) grensbewakingstaken van de locatie IJmuiden en de daaraan gekoppelde activiteiten worden uitgevoerd in het gehele IJmondgebied, dat loopt van de 12-mijls zone tot aan de Oranjesluizen te Amsterdam. Hiertoe bevinden zich op twee locaties vaste doorlaatposten, te weten één in het brigadegebouw te IJmuiden genaamd IJmuiden-haven en één in Amsterdam: Amsterdam-Haven.

Voorts heeft de brigade een tweetal doorlaatposten bij de PTA (Passagiers Terminal Amsterdam) voor de cruiseschepen en bij de ferry te IJmuiden ten behoeve van de dagelijkse ferryverbinding van IJmuiden naar Newcastle-upon-Tyne (Groot-Brittannië). Ook de locatie IJmuiden is verantwoordelijk voor de controle van de "blauwe" grens langs de kust, vanaf de zuidelijke grens van Egmond tot en met de gemeente Zandvoort.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief