Automobilist na achtervolging aangehouden

Gepubliceerd op: 18-2-2013

In de nacht van zaterdag op zondag is na een achtervolging op de A28 een 52-jarige man uit Groningen aangehouden.

Afbeelding verwijderdDe automobilist had in Groningen een stopteken gekregen van de politie vanwege zijn rijgedrag. De man reed slingerend over de ringweg. De automobilist negeerde een stopteken en ging er vervolgens vandoor. Een achtervolging werd ingezet en de man wilde niet stoppen.

Ter hoogte van de afslag Assen van de A28 heeft een medewerker van de Koninklijke Marechaussee, tijdens een dienst bij de politie, twee keer op de banden van de auto geschoten om deze tot stilstand te brengen. De automobilist kon vervolgens bij de Balkendwarsrotonde tot stilstand worden gebracht en hij kon worden aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek en de man werd op het politiebureau ingesloten.

In het kader van het onderzoek wil de politie graag in contact komen met getuigen. In elk geval waren twee automobilisten getuige van deze achtervolging. Een automobilist reed in een paarse (oud model) Mercedes op het Julianaplein en een automobilist reed in een grijze Peugeot op de A28. De politie wil graag met deze personen in contact komen via 0900-8844.

Bron : politie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief