KMar Balkan reünie 2013

Gepubliceerd op: 4-3-2013

De KMar MFO-reünie voor Sinai-gangers van 1982 tot 1995 was een succes in Apeldoorn. De Stichting Marechaussee Contact (SMC) is voornemens dit jaar een KMar Balkan-reünie te organiseren.

Afbeelding verwijderd
Reeks van onderscheidingen met twee x twee uit Bosnië

Dit wordt vermoedelijk november 2013. Veel KMar-personeel is vanaf 1992 ergens op de Balkan op missie geweest. Niet alleen de landen van voormalig Joegoslavië (Bosnië, Kroatië, Macedonië, Kosovo enz) maar ook Albanië hoort daarbij. Zo ook de gerelateerde missies zoals WEU/Donau-operatie en Deny Flight met KMar-personeel in Villafranca en Amendola in Italië.

Het betreft dus de missie vanaf UNPROFOR (United Nations Protecting Force) in 1992 tot KFOR (Kosovo Force) en EULEX (European Union Rule of Law Mission in Kosovo) van dit moment.

De SMC onderzoekt eerst de belangstelling. Ze nodigt het actief dienend en het gewezen KMar-personeel uit te reageren op telefoon 0341-417087 of veteranen@marechausseecontact.nl onder vermelding van hun naam, post- en emailadres, telefoonnummer, missienaam en de periode van uitzending. Begunstiger zijn van de SMC is niet nodig voor eventuele deelname.

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief