Hoge eis voor diefstal militaire Glock’s Curacao

Gepubliceerd op: 6-3-2013

De Officier van Justitie (OvJ) heeft tijdens een zitting van de Militaire Strafkamer een gevangenisstraf geëist van 36 maanden waarvan 12 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. S.D.M. (21) stond terecht voor de diefstal van twee vuurwapens van het merk Glock uit het wapenkluis van het piketruimte op de marinebasis Parera. 

Afbeelding verwijderdS.D.M. ontkende in de verhoren en woensdagmorgen ten overstaan van het Gerecht in alle toonaarden. Dit ondanks het feit dat zijn telefoontoestel door de autoriteiten is getapt en hij de twee wapens aan zijn vriend T. aanbied voor 1.000 gulden per stuk. In deze zaak is een telefoontoestel van M. in beslag genomen.

Volgens de Officier van Justitie is er voldoende bewijs tegen M.. De OvJ heeft in haar eis rekening gehouden met het relatief jonge leeftijd van M. en het feit dat hij niet eerder in contact is gekomen met justitie (blanco strafblad). “Hij heeft echter misbruik gemaakt van het vertrouwen van zijn werkgever en heeft de veiligheid van de gemeenschap in gevaar gebracht en verder alleen uit eigen gewin gehandeld. Ik neem hem dat zeer kwalijk”, aldus de OvJ in haar requisitoir.
 
De eis van de OvJ is relatief hoog. Het bereft namelijk een diefstal ex-artikel 155 van het Militaitre Strafrecht. Op de diefstal van vuurwapens staat een maximale straf van 9 jaar.
 
De zaak tegen de medeverdachte T. dient op 27 april 2013. Uitspraak in de zaak M. is op 13 maart 2013.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief