Wederom grote hoeveelheid qat aangetroffen bij Hazeldonk

Gepubliceerd op: 12-3-2013

De Koninklijke Marechaussee (Brigade Scheldestromen) heeft zaterdag tijdens een MTV-controle (mobiel toezicht veiligheid) een 41-jarige Brit aangehouden, die in zijn bestelbus ruim 650 kilo qat vervoerde.
 
Afbeelding verwijderdMarechaussees controleerden de bestuurder van een bestelbus tijdens de MTV-controle op de A16 bij Breda. In zijn bestelbus werd de ruim 650 kilo qat aangetroffen. Hierop is de bestuurder aangehouden op verdenking van drugssmokkel. Het voertuig en de qat zijn inbeslaggenomen en nader onderzocht door het Bureau Forensische Ondersteuning van de marechaussee.

Marechaussees van de Brigade Scheldestromen in Hoogerheide gaan verder onderzoek doen naar de zaak. De verdachte is inmiddels in vrijheid gesteld en moet zich op een later tijdstip verantwoorden voor de rechter. De inbeslaggenomen qat wordt morgen vernietigd.
 
Qat is sinds 5 januari 2013 strafbaar gesteld volgens de Opiumwet.
 
De afgelopen weken troffen marechaussees van de Brigade Scheldestromen bij MTV-controles ook 900 en 865 kilo qat aan bij respectievelijk een 50-jarige Let en 57-jarige Brit, die de drugs ook in bestelbussen vervoerden.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief