EUROGENDFOR nog meer Nederlands

Gepubliceerd op: 18-3-2013

De website van de European Gendarmerie Force - www.eurogendfor.org - is ook in het Nederlands beschikbaar. Met de vernieuwde website, die nu in zeven talen te lezen is, wil de organisatie nog meer naamsbekendheid krijgen.

Afbeelding verwijderdVia de eigen website wil de verdragsorganisatie collega’s, maar ook burgers uit de deelnemende gendarmeriekorpsen bereiken en informeren. Op de website staat informatie over de internationale gendarmerieorganisatie, die zichzelf omschrijft als ‘operationele, voorbereide, robuuste en snel inzetbare politiemacht’ die bijdraagt aan het Europese veiligheids- en defensiebeleid.

Nederland bekleedt momenteel belangrijke posities binnen EUROGENDFOR. Het voorzitterschap van het bestuur dat EUROGENDFOR aanstuurt wordt dit jaar bekleed door Nederland. Daarnaast voert kolonel mr. Kees Kuijs vanaf 2011 tot medio 2013 het commando.

De KMar bemant ook met vier collega’s het permanente hoofdkwartier in Vicenza in Italië. In Kunduz opereren momenteel marechausseecollega’s onder de vlag van EUROGENDFOR.

Bron : KMar magazine

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief