Geladen pistool aangetroffen tijdens MTV-controle

Gepubliceerd op: 19-3-2013

Afbeelding verwijderdDe Koninklijke Marechaussee heeft tijdens een controle op de A4 bij Hoogerheide twee mannen van 19 en 32 jaar uit Binche (B) aangehouden voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie (WWM). Onder de passagiersstoel van de verdachten trof een marechaussee een geladen pistool aan.

De Marechaussee kwam de verdachten op het spoor tijdens een controle Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV). De mannen gaven aan dat ze geen identiteitsdocumenten bij zich hadden.

Wachtmeesters van de Marechaussee hebben hierop besloten om de auto te doorzoeken in een poging de identiteit van de mannen te kunnen achterhalen. Er werden geen identiteitsdocumenten aangetroffen, echter wel een geringe hoeveelheid softdrug en onder de passagiersstoel een geladen pistool  van .22 kaliber. Hierop zijn beide mannen aangehouden voor het overtreden van de Wet Wapens en Munitie (WWM).

De verdachten zijn in verzekering gesteld. De brigade Scheldestromen van de Marechaussee zet het onderzoek naar de verdachten voort.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief