Van de Water legt functie neer

Gepubliceerd op: 29-3-2013

Afbeelding verwijderdDe Hoofddirecteur Personeel van het ministerie van Defensie, luitenant-generaal Willem van de Water, heeft met onmiddellijke ingang zijn functie neergelegd. Dat staat volgens ingewijden te lezen op het Intranet van het ministerie. Van de Water zou tot zijn stap zijn gekomen "in het belang van het personeel en de organisatie."

Het aftreden van Van de Water komt na een periode van grote onrust bij het personeel en de bonden van militairen. Met name de manier waarop de Wet Uniformering Loonbegrip (WUL) bij Defensie werd ingevoerd leidde tot conflicten. Zo staakten de meeste vakbonden van militairen in december alle overleg over de lopende reorganisatie bij de krijgsmacht. Pas eind februari werd besloten het overleg te hervatten.

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert heeft begrip voor zijn besluit en spreekt haar waardering uit voor de inzet en betrokkenheid die Luitenant-generaal Van de Water heeft getoond in zijn functioneren. "Ik respecteer zijn besluit, waar ik met spijt kennis van heb genomen. Het belang van het Defensiepersoneel stond bij generaal Van de Water altijd voorop", aldus de Minister.

Bronnen : diverse

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief