Koninklijke marechaussee controleert samen met partners in Eemshaven

Gepubliceerd op: 1-4-2013

De Koninklijke Marechaussee(Brigade Waddengebied) heeft vorige week samen met de politie, douane en belastingdienst een grote integrale controle gehouden in het havengebied Eemshaven.
 
Afbeelding verwijderdSamenwerkende opsporingsdiensten hielden de controle met 40 medewerkers vanochtend tussen 06.00 en 08.30 uur. Er werden controlestraten gecreëerd, waar een deel van het grensverkeer (bestuurders en voertuigen) werden gecontroleerd op onder andere grensdocumenten, illegale migratie, daarmee gepaard gaande criminaliteit, belastingzaken en de bepalingen, gesteld in de Wegenverkeerswet.

Resultaten
Er werden 124 personen en een aantal voertuigen gecontroleerd. Uit diverse hits van de ANPR (automatische nummerplaatherkenning) is door de Belastingdienst voor 1700 euro direct als achterstallige belastingschulden geïnd. Daarnaast werden er vier voertuigen inbeslaggenomen, waarvan er twee daadwerkelijk in bewaring zijn genomen. Verder werd ook proces-verbaal opgemaakt voor onder andere gladde banden, lekke uitlaten en het niet kunnen tonen van het rijbewijs. Daarnaast heeft een persoon nog een geldboete van ruim 300 euro betaald naar aanleiding van een signalering in het opsporingsregister.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief