Man gepakt met 42.000 euro

Gepubliceerd op: 5-4-2013

De Koninklijke Marechaussee (brigade Oostgrens-Midden) heeft bij een controle in een internationale trein, op het traject Arnhem-Utrecht, een 63-jarige Chinese man aangehouden op verdenking van witwassen.

Afbeelding verwijderdDe marechaussee controleerde de man, die vanuit Denemarken naar Nederland reisde, in het kader van het Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV). Tijdens de controle van het paspoort van de man, zagen de marechaussees dat de man een stapel bankbiljetten in zijn binnenzak vervoerde. Nadat de man deze stapel had overhandigd, probeerde hij een andere stapel met bankbiljetten aan het zicht van de marechaussees te onttrekken, door erop te gaan zitten. Deze stapel bevatte alleen maar biljetten van vijfhonderd euro. De verdachte is hierop aangehouden op verdenking van witwassen.

Na telling bleek het om een geldbedrag van ruim 42.000 euro te gaan. Dit geld is in beslaggenomen. De verdachte is in verzekering gesteld en zal nader worden gehoord.

Marechaussees van de Brigade Oostgrens-Midden doen verder onderzoek naar het in beslaggenomen geld onder verantwoordelijkheid van het Openbaar Ministerie.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief