Diverse aanhoudingen na paspoortcontroles Schiphol

Gepubliceerd op: 15-4-2013

De Brigade Grensbewaking van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft vorige week diverse aanhoudingen verricht van mensen die gezocht werden naar aanleiding van een signalering in het opsporingssysteem.

Afbeelding verwijderdBij aankomst op Schiphol liep een 36-jarige man uit Dordrecht tegen de lamp. Hij was niet teruggekeerd van verlof en is aangehouden om zijn resterende straf uit te zitten. De man zal nog 1829 dagen de gevangenis in moeten voor een veroordeling wegens overtreding van de Opiumwet en de Wet wapens en munitie.

Verder werd er onder andere een 44 jarige Nederlander die in het buitenland woont aangehouden. Hij had nog veertien verkeersovertredingen openstaan voor een totaalbedrag van
€ 6729,- Hij kon dit niet betalen en dus zal hij 98 dagen gegijzeld worden.

Een 36-jarige man uit Oldenzaal mocht na het betalen van € 973,- voor zes openstaande bekeuringen zijn reis vervolgen.

Voor een 58-jarige man uit Oostzaan stond nog een celstraf van 15 dagen open. Die straf is hem opgelegd wegens het rijden met een ongeldig rijbewijs. De grensbewakers van de Marechaussee hebben ook nog zes personen aangehouden die door diverse andere korpsen gezocht werden in lopende onderzoeken.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief