Nog meer Albanezen opgepakt (video)

Gepubliceerd op: 17-4-2013

Migratiecontrolehond van Marechaussee vindt opnieuw verstekelingen tijdens grenscontrole Hoek van Holland

De Koninklijke Marechaussee (brigade Zuid-Holland) heeft tijdens een uitreiscontrole van de ferry Hoek van Holland – Harwich negen Albanezen aangetroffen die zich schuil hielden tussen lading in een bestelbusje. Bij de controle is gebruik gemaakt van migratiecontrolehond KYRA.

Afbeelding verwijderdBij het controleren van de vrachtwagen heeft Kyra de negen personen van Albanese nationaliteit gevonden. De verstekelingen zijn meegenomen naar de Marechausseebrigade Zuid-Holland voor verder onderzoek. De Poolse chauffeur en zijn bijrijder zijn aangehouden voor mensensmokkel.

Vannacht werden nog twee personen met de Albanese nationaliteit aangehouden door marechaussees in Hoek van Holland, afgelopen donderdag ook al vijf en vrijdag in IJmuiden vijftien. De Marechaussee werkt informatiegestuurd en zet de migratiehonden en hun geleiders de laatste weken met regelmaat in bij maritieme grenscontroles.

De Marechaussee stelt verder onderzoek in naar de vermoedelijke mensensmokkel. De verdachten zijn aangehouden en de verstekelingen werden in bewaring gesteld.

Zie ook videoverslag.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief