Marechaussee neemt motoren en auto in beslag

Gepubliceerd op: 19-4-2013

De Koninklijke Marechaussee heeft gisteren bij een 40-jarige inwoner van Oss twee motoren en een personenauto in beslag genomen.

Afbeelding verwijderdRechercheurs van de brigade Brabant Zuid in Eindhoven stelden een onderzoek in naar de Ossenaar toen afgelopen februari tijdens een securitycheck op Eindhoven Airport een groot geldbedrag bij hem werd aangetroffen (een kleine 10.000 euro).

De man kon geen aannemelijke verklaring geven hoe hij aan het geldbedrag was gekomen, hierop is het geld in beslag genomen.

Uit nader onderzoek door de Marechaussee bleek dat de man meerdere voertuigen op zijn naam had staan. Ten behoeve van het witwas onderzoek heeft de Marechaussee, in overleg met het Openbaar Ministerie, vanmorgen de voertuigen in Oss in beslag genomen.

Afpakken
Misdaad mag niet lonen! Daarom intensiveert de overheid haar inspanningen om crimineel vermogen af te pakken. In het kader van ‘afpakken’ werden in dit onderzoek twee motoren en een auto in beslag genomen. Door de status(symbolen) af te pakken van de crimineel, tonen we dat misdaad niet loont. Het geld dat we afpakken kan niet meer gebruikt worden voor het financieren van nieuwe criminele activiteiten. Zo wordt Nederland veiliger.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief