Wapens en drugs bij MTV controle

Gepubliceerd op: 21-4-2013

De Koninklijke Marechaussee heeft tijdens een controle Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV) in de omgeving van Venlo afgelopen woensdag diverse wapens en ruim 500 gram marihuana in beslag genomen.

Afbeelding verwijderdDe brigade Brabant-Noord / Limburg-Noord van de Koninklijke Marechaussee hield op woensdag 17 april een MTV controle o.a. op de A-67 in Venlo. Aan deze controle werkten naast de Marechaussee ook de Douane en de Duitse Bundespolizei mee. Bij de controle werden diverse wapens aangetroffen.

In de bestelauto van een 50 jarige man uit Minsk (Wit Rusland) werd een ploertendoder gevonden. Het wapen is in beslag genomen, de man kreeg een boete van € 250 die hij direct betaalde. In de vrachtwagen van een 35 jarige man uit Kleco (Polen) werd een stroomstootwapen gevonden. Ook dit wapen werd in beslag genomen. De chauffeur kreeg een boete van € 300 die hij direct betaalde. Tenslotte werd in de bestelauto van een 35 jarige man uit Krefeld (Duitsland) een slagwapen (knuppel) gevonden. Ook dit wapen werd in beslag genomen. De chauffeur kreeg een boete van € 100 die hij direct betaalde. Na betaling konden alle verdachten hun weg vervolgen.

Op de Venraayseweg in Wanssum werd een personenauto gecontroleerd. In de auto zat een 38 jarige man uit Moers en een 22 jarige man uit Kamp Lintfort, beiden uit Duitsland. In de auto troffen marechaussees 544 gram marihuana aan. Beide mannen zijn aangehouden en overgebracht naar de brigade van de Koninklijke Marechaussee in Venlo. Na overleg met de officier van justitie kregen de mannen ieder een boete van € 500. Nadat een vriend het totaalbedrag van € 1000,- had betaald konden ook deze twee mannen hun weg vervolgen.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief